Ny kirurg på plass!

23.08.2018

Det norske hestemiljøet har blitt tilført en betydelig kompetanse gjennom spesialist i kirurgi på hest, Amanda Bergren, som begynte  på Rikstotoklinikken Bjerke Dyrehospital 15. august.

Bjerke Dyrehospital er med dette den eneste private hesteklinikken i Norge som har en veterinær med diplomatgrad i kirurgi.

Bergren som kommer fra New England Equine Medical & Surgical Center i USA, har erfaring i avansert kirurgi innenfor sportsmedisin inkludert artroskopi, prestasjonsutredninger og øvre luftveis diagnostikk.  Hun har også bred erfaring og kompetanse i akuttoperasjoner som kolikk, benbrudd og sårskader.

Bergren har betydelig erfaring i både planlagte- og akutte operasjoner. Hun har arbeidet på flere av de beste klinikkene i USA, blant annet med akuttmedisin, og tok sin spesialistutdannelse på Cummings School of Veterinary Medicine (Tufts University).