Kolikkspesialisten Bjerke Dyrehospital:

MEDISINSK ELLER KIRURGISK?

Kolikk er en svært krevende diagnose for både hest og hesteeier. Når skal man kontakte veterinær og når må hesten på hospital.

Bjerke Dyrehospital har spesialisert seg på behandling av hester med kolikk. Både vurdering, behandling, operasjon og oppfølging.

Bjerke har spesialtilpassede bokser for kolikkhester, hvor den kliniske tilstanden vurderes fortløpende. Blir det behov for operasjon har Bjerke kirurger tilgjengelig 24 timer i døgnet, og hesten legges i anestesi/narkose mens kirurgen gjør seg klar. Vår spesialist i kirurgi på hest, Amanda Bergren har lang erfaring med operasjon av kolikkhester, og har utgitt flere publikasjoner om behandling og kirurgi på hester med kolikk. I USA hvor Amanda kommer fra, har man kommet langt når det gjelder overlevelse og full restitusjon etter kolikkoperasjoner, og Bjerke bruker de mest moderne og oppdaterte teknikker i sitt arbeid.

Har hesten din kolikksymptomer og du ikke får tak i din faste veterinær, ring oss på vakttelefon 22956010