Ny spesialist i kirurgi til Rikstotoklinikken Bjerke Dyrehospital.

Det norske hestemiljøet blir tilført en betydelig kompetanse når spesialist i kirurgi på hest, Amanda Bergren, begynner på Rikstotoklinikken Bjerke Dyrehospital i løpet av sommeren..

Bjerke Dyrehospital er med dette den eneste private hesteklinikken i Norge som har en veterinær med diplomatgrad i kirurgi.

Bergren som kommer fra New England Equine Medical & Surgical Center i USA, har erfaring i avansert kirurgi innenfor sportsmedisin inkludert artroskopi, prestasjonsutredninger og øvre luftveis diagnostikk.  Hun har også bred erfaring og kompetanse i akuttoperasjoner som kolikk, benbrudd og sårskader.

Bergren har betydelig erfaring i både planlagte- og akutte operasjoner. Hun har arbeidet på flere av de beste klinikkene i USA, blant annet med akuttmedisin, og tok sin spesialistutdannelse på Cummings School of Veterinary Medicine (Tufts University), forteller daglig leder på Bjerke Dyrehospital, Tore Sannum.

-              De siste månedene har vi stått uten spesialist i kirurgi, og har derfor ikke kunnet tilby alle de tjenestene Bjerke er kjent for. I tillegg til Bergren har vi jo fra før veterinærer som er spesialiserte innenfor halthetsutredninger, bekken og ryggplager, og indremedisin inkludert utholdenhetsutredninger. Vi har noe av det mest avansert utstyret som er å oppdrive, inkludert Norges eneste MR for hest, forteller Sannum.

Rikstotoklinikken Bjerke Dyrehospital, som holder til på Bjerke Travbane i Oslo, er Norges eneste private spesialklinikk med døgnåpen tjeneste. Det er alltid veterinærer og kirurger på vakt, og anlegget har mulighet for oppstalling av 25 hester i tillegg til isolat.

-              I mange situasjoner er det ikke forsvarlig å sende hestene hjem etter krevende undersøkelser eller kirurgi, og da er de i trygge hender her hos oss. Vi har døgnvakt i stallene slik at hestene både bli passet på, og bli medisinert ved behov, forteller Sannum. -Bjerke Dyrehospital skal til enhver tid være konkurransedyktig på pris når det gjelder dagkirurgi som artroskopi og kastreringer.

Bjerke Dyrehospital, som eies av stiftelsen Norsk Rikstoto er et kompetansesenter for hestevelferd, og bistår ambulerende veterinærer med ekspertise når det er nødvendig. Det gjennomføres flere forskningsprosjekt hvor hospitalet er involvert og resultatene implementeres i behandlingsformene.

I tillegg til på klinikken har også Bjerke veterinærer som kjører ut for å behandle hester på stallene med alt fra vaksiner og tannrasp til mer omfattende undersøkelser, inkludert kjøp og salg undersøkelser.

-              Vi ønsker å ha sterkt fokus på grundige utredninger når det gjelder haltheter, og ikke bare gjøre overfladiske undersøkelser med påfølgende behandling. Vi ønsker å samarbeide med henvisende veterinærer om dette for å bedre hestevelferden og kvaliteten på hestene i Norge, sier Tore Sannum.PNG image, 960 x 746