Tanntrekking med "kikkehullskirurgi"

21.01.2019
Veterinær Fred Hellings kan tilby det beste og mest moderne innen for tannhelse på hest.

Bjerke Dyrehospitals seniorveterinær, Fred Hellings, har nylig vært på kurs i Tyskland med tema avanserte teknikker for fjerning av tenner hos hest (Advanced Surgical Dental Extraction Techniques).

Fjerning av en kinntann er et stort og krevende inngrep med risiko for komplikasjoner. Å fjerne tannen ved å trekke den ut istedenfor å banke den ut, reduserer risikoen for komplikasjoner betraktelig, men krever riktig utstyr og kompetanse. Dette utstyret har vi kjøpt inn til Rikstotoklinikken Bjerke.

-          Der hvor man ofte måtte banke tannen ut hvis den satt vanskelig til, kan vi med de nye metodene lage et lite snitt i kinnet for så å bore en skrue inn i tannen som den kan trekkes ut med, forteller Hellings.

Fred Hellings, som er en av Norges mest erfarne veterinærer når det gjelder tannhelse på hest, har de siste årene vært på flere kurs for at Rikstotoklinikken Bjerke, skal kunne tilby de beste teknikkene innenfor tannhelse. Klinikken har også hatt jevnlig besøk av internasjonale spesialister på tenner hos hest, både for å behandle pasienter og for å lære opp klinikkens eget personell.

Ta kontakt på telefon 2295 6010 hvis du vil bestille en time eller ha en samtale vedrørende hestens tannhelse.