Ridehallen klar til bruk!

09.10.2019
Været er ingen hindring for bevegelsesundesøkelser

Ridehallen til Bjerke Dyrehospital er nå klar til bruk, og det vil medføre muligheter for en mer grundig halthetsutredning hele året.

Hallen som er på 20x25 meter gir muligheter for longering og rideprøver i all slags vær, hele året.

-Vi bor i et land hvor vær og vind setter begrensninger halve året når det gjelder å gjøre grundige utredninger i bevegelsesapparatet. Ved å få en ridehall med godt lys og god ventilasjon, kan veterinærene bruke nødvendig tid til å observere hestene både i longe og under rytter for å gjøre sine vurderinger, og på denne måten komme frem til en mest mulig riktig diagnose sier daglig leder ved Rikstotoklinikken Bjerke, Tore Sannum.

-Vi har fra før landets eneste MR for stående scanning, samt det mest moderne innenfor annen bildediagnostikk. Når ridehallen nå er på plass har vi et komplett tilbud for å kunne stille riktigst mulig diagnoser, før behandling og eventuell operasjon.

-Operasjonsavdelingen under ledelse av sjefkirurg/spesialist i kirurgi, Amanda Bergren, har nylig blitt oppgradert for gjennomføring av både planlagte og akutte operasjoner, forteller Sannum.