En alvorlig sårskade

24.06.2014
Artikkelbilde

En fullblodshesten ble rekvirert inn på hospitalet i våren 2014 med en stygg sårskade. Hesten hadde sparket gjennom en skrittemaskin og hadde flerret opp høyre bakben helt inn til pipeknokkelen.

Den 7 år gamle galopphesten ble rekvirert inn på hospitalet etter at hesten hadde sparket det høyre bakbenet gjennom gjerdet på en skrittemaskin. Hesten støttet fint på benet ved ankomst på hospitalet, men såret var stort og store deler av pipeknokkelen var blottlagt. Såret ble vasket og både sydd og stiftet før det ble lagt på en kompress som inneholder sølvioner for å fremme sårhelingen.

        

Hesten ble samtidig satt på penicillin og smerte- og betennelsesdempende medisiner. Såret væsket en del de første dagene, samt at hesten hadde tendens til lav feber de første dagene. Men til tross det store såret og blottlagt knokkel var hesten aldri spesielt halt.

Etter 10 dager på hospitalet var det endelig klart for hjemreise. Såret var tørt og pent, og sårhelingen ordentlig i gang. 5 dager etter hjemkomst, dvs 15 dager etter at skaden oppstod ble stingene fjernet. Såret var fremdeles helt tørt og pent.

Eieren ble instruert i å bandasjere såret i  1 uke til, og fortsette å holde hesten i ro slik at såret fikk tid til å gro.

1 mnd etter skaden oppstod er såret nesten helt grodd, og hesten er nå friskemeldt.