ACP (Prp)

05.09.2013

ACP kan injiseres i skadet muskulatur, sener, ligamenter, ledd eller sår. Hele prosessen tar i underkant av 20 minutter.

Autologous Conditioned Plasma (ACP), også kalt Platelet Rich Plasma (PrP), er et produkt som lages ved å separere pasientens eget blod i en cellulær del og en plasmadel som inneholder blodplater, proteiner og vekstfaktorer. Det er plasmadelen som brukes i behandlingen.

Veterinæren tar en blodprøve fra hesten ved å bruke en spesialdesignet sprøyte. Deretter sentrifugeres (spinnes) prøven slik at blodet skiller seg og blodplatene oppkonsentreres i plasmadelen. Prøven er nå klar til bruk.

ACP kan brukes som en konsentrert versjon av pasientens egne vekstfaktorer for å forbedre signalisering og cellulær rekruttering til et skadet område for å optimalisere heling.

Klikk her for mer informasjon om behandlingen (Engelsk).