Vinter er kolikktid, og sykdommen er en av de vanligste årsakene til at hester kommer inn til Rikstotoklinikken Bjerke Dyrehospital på denne årstiden.

Det er viktig å kjenne igjen symptomene på kolikk, da enkelte tilfeller kan være alvorlige og kreve akuttbehandling. Har du forsikring på hesten, dekker denne som regel utredning, behandling og tilsyn. Det er derfor ingen grunn til å avvente situasjonen på stallen. Utviklingen fra mild kolikk til alvorlig kolikk kan gå fort.

På Bjerke Dyrehospital er det både veterinærer og dyrepleier som er trent opp, og har erfaring til, å følge opp hester med kolikk. De ser når utviklingen endrer seg, og en av Norges beste kirurger på kolikk, spesialist i kirurgi Amanda Bergren, er beredt til å operere hvis det blir nødvendig. Amanda har med seg nye og moderne teknikker fra USA, og hennes overleves-prosent etter kolikk-kirurgi er svært høy. Hesten kommer fort i trening igjen og blir i de fleste tilfeller like god som før operasjon.

Bjerke Dyrehospital har også indremedisinere tilgjengelig, hvis det blir behov for ytterligere utredninger.

Husk å gi hesten nok vann, spesielt nå som det kan fryse is på vannbøttene ute. Mangel på drikke er hovedårsaken til at hestene forstoppes og kan få kolikk.

Del denne siden