Rikstotoklinikken Bjerke har inngått en samarbeidsavtale med to av norges fremste fagfolk på sportshester, veterinær Per Martens og hovslager Aksel Vibe.

Per Martens er en av norges fremste og mest erfarne veterinærer innenfor sportsmedisin, og er mye brukt på de beste hestene innenfor sprang, dressur og feltritt. Forebygging av skader, samt prestasjonsfremmende behandling er spesialområdene til Martens. Sammen med europamester i hovslaging, Aksel Vibe, samt fagressursene på Bjerke innenfor kiropraktikk, kirurgi, indremedisin samt tann- og øye, vil Per Martens ta imot kunder i Rikstotoklinikken Bjerkes lokaler.

– For meg er det spennende å knytte meg tettere til et fagmiljø som jeg kjenner godt fra før. Jeg har over 30 års erfaring med sportsmedisin på hest, og håper og tror jeg kan tilføre miljøet på Bjerke noe gjennom min kompetanse, samtidig som jeg har tro på at samarbeid mellom fagpersoner kan bidra til å finne bakenforliggende årsaker, og forhåpentligvis kunne løse problemene som hestene sliter med, sier veterinær Per Martens.

– Det er ofte sammenheng mellom problemer i bevegelsesapparatet og hvordan hestens høver er formet og hvordan hesten er skodd. Per Martens og jeg har samarbeidet en årrekke, og har sett gode resultater av dette samspillet mellom veterinær og hovslager, sier Aksel Vibe.

– For oss er det viktig å kunne tenke nytt og innovativt. Det er stadig hester med et komplisert sykdoms- eller skadebilde, og med dette nye tilbudet vil «krevende» hester få en helhets gjennomgang for å prøve å finne de bakenforliggende årsakene til problemet, forteller daglig leder ved Bjerke Dyrehospital, Tore Sannum.

– Ved å inngå samarbeid med dyktige fagfolk som Martens og Vibe, vil vi ytterligere styrke teamet vårt. Vi har ridehus, mønstringshaller og det fremste innenfor bildediagnostikk både avansert røntgen, ultralyd og MR, sier Sannum.

Del denne siden