Ridehallen til Bjerke Dyrehospital er nå klar til bruk, og det vil medføre muligheter for en mer grundig halthetsutredning hele året.

Hallen som er på 20×25 meter gir muligheter for longering og rideprøver i all slags vær, hele året.

– Vi bor i et land hvor vær og vind setter begrensninger halve året når det gjelder å gjøre grundige utredninger i bevegelsesapparatet. Ved å få en ridehall med godt lys og god ventilasjon, kan veterinærene bruke nødvendig tid til å observere hestene både i longe og under rytter for å gjøre sine vurderinger, og på denne måten komme frem til en mest mulig riktig diagnose sier daglig leder ved Rikstotoklinikken Bjerke, Tore Sannum.

– Vi har landets eneste MR for stående scanning, samt det mest moderne innenfor annen bildediagnostikk. Når ridehallen nå er på plass har vi et komplett tilbud for å kunne stille riktigst mulig diagnoser, før behandling og eventuell operasjon.

– Operasjonsavdelingen under ledelse av sjefkirurg/spesialist i kirurgi, Amanda Bergren, har nylig blitt oppgradert for gjennomføring av både planlagte og akutte operasjoner, forteller Sannum.

Del denne siden